Menu

04 juli 2022

John de Jonge neemt bij Excluton het roer over van Frans van Haren

Druten, 4 juli 2022 – Excluton, actief op het gebied van sierbestrating en gww-producten, verwelkomt John de Jonge als nieuwe CEO. Hij zal per 1 september Frans van Haren opvolgen, die de onderneming meer dan 40 jaar geleden heeft opgericht.

John de Jonge was hiervoor lid van de Executive Committee van Vion. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar verschillende operationele en directie functies bekleed in een internationale omgeving. Vanaf 2018 was hij verantwoordelijk voor een groep van 14 bedrijven met een miljarden omzet. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij ons team komt versterken!

In de afgelopen jaren heeft Excluton tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in een modern machinepark. Samen met grootaandeelhouder Gilde Equity Management zal er verder geïnvesteerd worden in innovatie, duurzaamheid en het realiseren van de (internationale) groei ambities. Onder leiding van John de Jonge zal Excluton zich kunnen door ontwikkelen als marktleider in sierbestrating en gww-producten met het uitgangspunt om betonproducten van hoge kwaliteit te leveren tegen een eerlijke prijs.

John de Jonge: “Ik heb heel veel respect voor de fantastische onderneming die Frans van Haren in de afgelopen decennia heeft opgebouwd. Excluton heeft een unieke productielocatie aan de Waal en mijn handen jeuken om samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een succesvolle toekomst voor Excluton.”

Over Excluton

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, levert een assortiment voor tuininrichting en inrichting van de Openbare Ruimte. Excluton, is in 1975 opgericht door de heer Frans van Haren. Met haar hoofdkantoor en productielocatie in Druten heeft Excluton een strategische ligging aan de Waal. Excluton is de enige betonfabrikant in Nederland en de eerste in Europa met een gecertificeerd Cradle to Cradle recyclesysteem; de onderneming hergebruikt oude stenen en grondstoffen en produceert hiermee nieuwe producten.

Voor meer informatie zie: https://excluton.nl/

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management is een onafhankelijke private equity firma met ruim EUR 2.0 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote en grote ondernemingen in de Benelux. Gilde Equity Management heeft uitgebreide ervaring in bedrijfsopvolging, verzelfstandiging en het realiseren van (internationale) groei en heeft zich onder andere gespecialiseerd in digitalisering en duurzaamheid. Andere voorbeelden van investeringen zijn Schellevis, een toonaangevend merk voor betonnen sierbestrating en tuinbouwproducten; Homefashion Group met Kwantum en Leen Bakker actief in de Nederlandse en Belgische wooninrichting-sector; VHZ, een marktleider in kunststof kozijnen; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; DPA, een recent van de beurs gehaalde detacheringsspecialist en Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus voor de MKB-sector in de Benelux en Duitsland.

Voor meer informatie zie https://www.gembenelux.com

Ander nieuws

12 april 2024

Van Rembrandt tot ANWB-paal