Menu

01 september 2015

Leapp vormt partnership met Gilde Equity Management om groei te accelereren

Multichannel retailer Leapp is een partnership aangegaan met Gilde Equity Management om haar Europese groeiambities te realiseren.

Het jonge Leapp, opgericht in 2011, levert refurbished Apple hardware aan consumenten, bedrijven en onderwijsinstellingen. Zij doet dit middels een multichannel retail concept dat de voordelen van een online webwinkel combineert met de zekerheid en de persoonlijke support van fysieke winkels. De afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid en in 2016 verwacht Leapp een omzet van meer dan 25 miljoen euro.

Oprichter Rogier van Camp: “Leapp is begonnen als webwinkel. Toen wij vanuit de multichannel gedachte een eerste winkel in Amsterdam openden, had dit een enorm 'vliegwieleffect'." Inmiddels heeft Leapp 10 fysieke winkels in Nederland, België en Duitsland. Het koopt grote aantallen ex-lease en ex-demo producten in van exclusief aan Leapp verbonden leveranciers verspreidt over de wereld. Van Camp: "Onze producten zijn volledig getest en indien nodig gereviseerd; ze zijn daardoor als nieuw en hebben een standaard garantie van 12 maanden. De prijs kan tot 70% lager uitvallen dan de reguliere winkelprijs." Een propositie die consumenten en bedrijven aanspreekt, getuige de forse groei en omzetstijging.

Diezelfde omzetgroei heeft als gevolg dat de inkoop- en voorraadvolumes sterk toenemen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een verdubbeling van het aantal winkels in Nederland en België, en een exponentiele groei van het winkelaanbod in Duitsland. Gilde stapt in om deze groei te financieren. “In Gilde heb ik een partner gevonden die mijn ondernemersambities deelt en die mij breed ondersteunt. Door deze samenwerking hebben we de financiële slagkracht om de uitrol van Leapp’s bewezen concept sterk te versnellen.”, aldus Rogier van Camp.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line