Menu

23 mei 2016

Management en Gilde nemen samen Chemogas over van Linde

Het management van Chemogas NV, een vooraanstaande internationale leverancier van verpakte chemische gassen en gerelateerde diensten, en Gilde Equity Management (GEM) Benelux kondigen vandaag de overeenkomst aan om Chemogas NV over te nemen via een management buy-out van de Linde groep, een Duitse beursgenoteerde multinational actief in industriële gassen en engineering diensten. Chemogas maakt deel uit van Linde sinds 1990 en is actief in het vullen, mengen, wereldwijd vermarkten en de distributie van chemische gassen. Chemogas zal haar activiteiten zelfstandig onder de Chemogas naam verder zetten.

De CEO van Chemogas, Dirk Battig, en zijn management team zijn verheugd met Gilde als nieuwe partner: “Chemogas is sinds meer dan 40 jaar een toonaangevende speler in de markt voor verpakte chemische gassen. Samenwerken met Gilde is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Chemogas en ik ben ervan overtuigd dat, gesteund door Gilde’s sterke ervaring in het bouwen van toonaangevende bedrijven, Chemogas haar succesvolle internationale groeipad zal verder zetten. Onze strategiche focus op het aanboren van nieuwe productsegmenten en geografieën, gevoed door een groeiend marktaandeel van ethyleenoxide in de wereldwijde sterilisatie markt, zal Chemogas in staat stellen om haar positie als internationale referentie in verpakte speciaal gassen verder te versterken. Wij zijn bijgevolg verheugd om deze vervolgstappen samen met Gilde te kunnen nemen.”

De afronding van de transactie is onderworpen aan voltooing van de gebruikelijke voorwaarden.

Over Chemogas

Chemogas NV, opgericht in 1975 en gevestigd in Grimbergen (België), is een internationale leider in het vullen, mengen, wereldwijd vermarkten en de distributie van chemische gassen en vloeistoffen, evenals gerelateerde diensten. Het is één van de belangrijkste wereldwijde leveranciers van verpakte ethyleenoxide aan de medische sterilisatie industrie. Chemogas levert ook natuurlijke koelgassen (zoals ammoniak and propyleen) en andere speciaal gassen naar klanten in meer dan 70 landen. In de loop der jaren heeft het bedrijf met succes een leidende positie opgebouwd als erkend afval verwerker binnen haar marktsegmenten, alsook voor het recycleren van verpakte gassen. Chemogas, een SEVESO bedrijf, is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.chemogas.com.

Over Gilde Equity Management Benelux

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met EUR 750 miljoen onder beheer. Met een track record van meer dan 50 buy-outs is Gilde een toonaangevende investeerder in middelgrote bedrijven in de Benelux en heeft het meermaals succesvolle internationale groei gerealiseerd bij verschillende van haar bedrijven. Voorbeelden van investeringen zijn: het Belgische Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa; Fruity Line, een producent van premium vers geperste vruchten –en groentesappen en smoothies; EV-Box, de leider in oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen en momenteel in sterke internationale expansie; en Dunlop Protective Footwear, de oudste producent van laarzen in Nederland die is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in haar segment. Andere voorbeelden van Belgische investeringen zijn onder andere ISFI, een toonaangevende leverancier van een breed gamma aan private label kruiden en specerijen aan retail, foodservice en industriële klanten, en Sovitec, Europees marktleider in de productie van hoge kwaliteits micro glasparels, voornamelijk gebruikt als reflecterend materiaal in horizontale wegmarkering. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gilde.be.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken