Menu

06 december 2022

Metaalhandel Van Erp onderdeel van de Raak Metals Group

Tilburg – de Raak Metals Group breidt verder uit. De toonaangevende recycler van ferro- en non-ferrometalen verwelkomt Metaalhandel Van Erp uit Den Bosch als onderdeel van haar onderneming.

Met deze samenwerking bundelen de Raak Metals Group en Metaalhandel Van Erp de krachten op het gebied van metaalrecycling. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in het ontzorgen van hun klanten met containerdiensten, recyclingadvies en demontage. Daarnaast beschikt de Raak Metals Group over specifieke expertises, zoals het recyclen van transformatoren, stroomkabels en gietijzer. Door de uitwisseling van dat soort expertises kunnen beide bedrijven elkaar versterken.

Sterkere marktpositie

Metaalhandel Van Erp wordt de zesde vestiging van Raak Metals Group, dat verder al in Tilburg, Best, Breda, Elst en Roosendaal zit. Het familiebedrijf uit Den Bosch bestaat al sinds 1921 en groeide de afgelopen honderd jaar uit tot een begrip in de Brabantse hoofdstad en omgeving. Dat resulteerde in een rijke klantenkring, die bestaat uit particulieren, handelaren en midden- en kleinbedrijven. Vanwege die sterke regionale bekendheid zal de naam van Metaalhandel Van Erp gehandhaafd blijven. Daarmee versterkt de Raak Metals Group haar marktpositie en ontstaan er mogelijkheden om de groep in de toekomst nog verder uit te breiden.

Louter positieve uitkomsten

Ook voor Metaalhandel Van Erp levert de aansluiting bij de Raak Metals Group diverse voordelen op. Het waarborgt de continuïteit en vergroot de slagkracht. Daarnaast blijven met de overstap alle medewerkers voor het bedrijf behouden. Met deze louter positieve uitkomsten komt de aansluiting op een goed moment. Het bedrijf kende namelijk een turbulent jaar met het overlijden van directeur Johan van Erp afgelopen september.

Over de Raak Metals Group

De Raak Metals Group is gespecialiseerd in metaalrecycling. Bij de verschillende vestigingen in Tilburg, Best, Breda, Elst en Roosendaal worden de meest uiteenlopende metalen verzameld en verwerkt. Bijdragen aan een beter milieu staat daarbij hoog in het vaandel en daarom zoekt de Raak Metals Group altijd naar manieren om de keten transparanter en duurzamer te maken.

Over Metaalhandel Van Erp

Metaalhandel Van Erp uit Den Bosch is al sinds 1921 een bekende naam in de branche van metaalrecycling en afvalstoffen. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het scheiden, knippen, verkleinen en sorteren van ferro- en non-ferrometalen.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line