Menu

24 november 2023

Ondernemer Davy De Muyer treedt toe als aandeelhouder en wordt CEO bij PCS Innotec International

Ondernemer Davy De Muyer treedt toe als aandeelhouder bij PCS Innotec International NV ("Innotec") en wordt CEO van de specialist in innovatieve onderhouds-, reparatie en reinigingsproducten. Met deze nieuwe stap wil Innotec invulling geven aan de gewenste versnelling van de internationale groeistrategie en de verdere digitalisering van de groep.

Davy De Muyer is een vertrouwde partner van Gilde Equity Management en kan terugvallen op bijzonder veel ervaring en een indrukwekkend track record bij verschillende portefeuille bedrijven. Samen met Gilde is Davy De Muyer ook Chairman en aandeelhouder bij kruidenproducent The Spice Factory, waar hij onder meer een commerciële strategie heeft geïmplementeerd om van The Spice Factory een wereldspeler in kruiden en specerijen te maken. Daarvoor was Davy De Muyer CEO en mede eigenaar van de groep Salad Signature (nu Signature Foods), een producent van o.a. smeersalades onder de merken Johma, Délio en Hamal. Davy staat bekend om zijn commerciële daadkracht, ondernemerschap en zijn capaciteit om winning teams te creëren.

“Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe team Innotec verder te laten groeien, zowel in bestaande als nieuwe markten" vertelt Davy De Muyer met enthousiasme. "Om dit te bereiken, zijn we vastbesloten om te blijven investeren en voortdurend te innoveren op het gebied van productontwikkeling. Innovatie en kwaliteit zijn ons belangrijkste concurrentievoordeel en de sleutel tot groei. Daarnaast zullen we digitalisatie als een belangrijk aspect van onze strategie omarmen om onze klanten binnen heel Europa nog beter te kunnen bedienen .

Over Innotec

PCS Innotec International, gevestigd in Dessel, is een toonaangevende speler met innovatieve onderhouds-, reparatie- en reinigingsproducten voor de auto-industrie, machines en de bouw. Deze hoogwaardige producten, ontwikkeld op basis van eigen formules, worden onder het merk Innotec verkocht. Met een eigen distributienetwerk in de omringende landen en samenwerkingen met exclusieve distributeurs in andere Europese landen, bedient Innotec in totaal 22 landen met 800 vertegenwoordigers die ruim 300.000 klanten bedienen.

PCS Innotec International NV is een participatie van Gilde Equity Management ("Gilde"). In 2021 kocht Gilde ING Private Equity uit en met de steun van Gilde kan Innotec de uitvoering van haar internationale groeistrategie versnellen door in bestaande en nieuwe geografische markten te groeien en nieuwe veelbelovende producten te ontwikkelen. Strategische acquisities en verdere digitalisatie zijn een belangrijke deel van de groeistrategie.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!