Menu

01 september 2021

Raak Metals en P. Knobel & Zn. slaan de handen ineen

Tilburg, 1 september 2021 – P. Knobel & Zn metaalrecycling in Roosendaal, een van de bekendste metaalrecyclers in West-Brabant, wordt onderdeel van de Raak Metals Groep. Door de krachten te bundelen zal Raak Metals haar positie in Zuid-Nederland verder versterken. De combinatie zal meer dan 120,000 ton metaal per jaar gaan recyclen, wat resulteert in een omzet van meer dan EUR 50m.

Raak Metals Groep is een toonaangevende recycler van ferro- en non-ferrometalen met vestigingen in Tilburg, Breda, Best en Elst. De onderneming ontzorgt haar klanten met containerdiensten, recycling-advies en (on-site) demontage. Daarnaast heeft Raak Metals Groep verschillende expertises opgebouwd waaronder het recyclen van transformatoren, stroomkabels en gietijzer.

P. Knobel & Zn. is een familiebedrijf opgericht in 1926. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een prominente metaalrecycler in West-Brabant. Ook Knobel heeft een sterke focus op full service containerdiensten en sloopprojecten.

Piet Knobel (CEO Knobel & Zn metaalrecycling):
“In 2026 bestaan we als familiebedrijf 100 jaar. Dit maakt een verkoop geen gemakkelijke keuze. Raak Metals zal de naam P. Knobel & Zn. voortzetten, dit geeft ons natuurlijk veel vertrouwen. Door de krachten te bundelen kan Knobel sneller stappen zetten. Wij kijken uit naar de samenwerking.”

Maarten van Raak (CEO Raak Metals):
“In 2020 hebben wij Gilde Equity Management verwelkomd als investeerder. Samen zijn wij begonnen om de Raak Metals Groep uit te bouwen tot een van de marktleiders in Nederland. De overname van het bekende familiebedrijf P. Knobel & Zn. uit Roosendaal is wederom een mooie stap, wij verwelkomen Knobel van harte.”

Eschwin Hetzenauer (Partner bij Gilde Equity Management):
“In de wereld van vandaag wordt het gebruik van secundaire grondstoffen steeds belangrijker. Raak Metals en P. Knobel & Zn zijn bewezen frontrunners in het verzamelen en recyclen van metaal. Het is iedere keer weer bijzonder als een familiebedrijf met een rijke historie kiest voor Gilde. Vanaf de eerste dag gaan de twee bedrijven elkaar versterken, zonder enige twijfel.”

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line