Menu

20 februari 2020

Raak Metals Groep en Gilde Equity Management bundelen de krachten

Tilburg, 20 februari 2020 – Raak Metals, een toonaangevende regionale speler in de metaalrecycling, verwelkomt Gilde Equity Management (GEM) als investeerder.

“In 2017 hebben wij ons 100-jarig jubileum gevierd. Sinds Raak Metals is opgericht door mijn overgrootvader Antoon van Raak, zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende metaalrecycler in het zuiden van Nederland. We hebben deze positie verworven dankzij ons complete serviceaanbod en onze expertise in het recyclen van metalen, zowel ferro als non-ferro. Onze klanten bestaan ​​uit corporates, lokale MKB-bedrijven en particulieren die we bedienen vanuit onze drie locaties”, aldus Maarten van Raak, directeur en grootaandeelhouder van Raak Metals Groep. "Wij zijn verheugd dat een toonaangevende private equity investeerder als Gilde Raak Metals zal ondersteunen in de volgende groeifase. In Gilde Equity Management hebben we de ervaren partner gevonden die ons kan helpen een ​​toonaangevende nationale speler te worden in de metaalrecyclingmarkt.”

“Gilde is onder de indruk van de rijke familiegeschiedenis van Raak Metals en de ontwikkeling van de onderneming in de afgelopen jaren. Met de opening van een nieuwe locatie in Best in 2014 en de acquisitie van Martens Metaal in 2018, heeft Raak Metals een sterke basis gelegd voor verdere nationale groei. We willen Raak Metals ondersteunen om een ​​nationale leider te worden en hebben een rotsvast vertrouwen in de strategie die hiervoor is uitgezet”, zegt Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde Equity Management.

Over Raak Metals Groep

Raak Metals Groep is een recycler van ferro- en non-ferrometalen met vestigingen in Tilburg, Best en Elst. In 2019 heeft Raak Metals bijna 80.000 ton metaal gerecycled. De onderneming biedt zijn klanten een complete service waaronder containerdiensten, recycle-advies en (on-site) demontage. De containerdiensten omvatten het plaatsen (op de locatie van de klant), wisselen en wegen van containers met metaalschroot. Dat schroot wordt vervolgens ingekocht, gerecycled en daarna geleverd aan eindgebruikers. De onderneming beschikt over een zeer groot en gevarieerd containerpark en eigen transportmiddelen. Het recycle-advies behelst het adviseren van klanten op het gebied van het optimaal scheiden van vrijkomend metaalafval. Dat advies gebeurt onder meer aan de hand van een afvalscan. Raak Metals biedt daarnaast (on-site) demontage voor machines, installaties en andere constructies die grote hoeveelheden metaal bevatten. Door de acquisitie van Martens Metaal in 2018, verwierf Raak Metals ook expertise in de demontage en recycling van transformatoren, stroomkabels en gietijzer. Ten slotte kunnen klanten ook zelf metaalschroot aanleveren op een van de locaties van Raak Metals.

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) is een onafhankelijke private equity firma met EUR 1 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is Gilde een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote ondernemingen en heeft het met vele bedrijven succesvol (internationale) groei gerealiseerd. Voorbeelden van investeringen van GEM zijn Dunlop, een toonaangevende producent van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen; Fruityline, een snelgroeiende producent van versgeperste premium fruit- en groentesappen en smoothies; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus voor de MKB-sector in de Benelux en Duitsland; Eiffel, een consultancy bedrijf met expertise op het gebied van Legal, Finance en Process; en Kwantum & Leen Bakker, discount retailers in de Nederlandse en Belgische wooninrichting- en decoratiesector. Voor meer informatie zie onze website https://www.gembenelux.com/.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!