Menu

11 oktober 2012

SSZ Benelux reikt vijf Impuls Awards uit (Banketgroep)

Kruidvat, Hoogvliet, Perfetti van Melle, Mars en De Banketgroep zijn de winnaars van de Impuls Awards 2012 van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren Benelux (SSZ). Dat is bekendgemaakt op 3 oktober tijdens het SSZ Najaarsevent De Kracht van Impuls. In het retailkanaal was de onderscheiding onder de retailers voor Hoogvliet en onder de fabrikanten voor Mars. In het out-of-home kanaal werd Kruidvat onder de groothandels- en retailbedrijven onderscheiden. Hier ging de onderscheiding voor fabrikanten naar Perfetti van Melle. Verder was er een onderscheiding voor De Banketgroep dat als beste private label fabrikant werd gezien zowel voor de retail als voor het out-of-home kanaal.

De winnaars zijn gekozen op basis van tevoren vastgestelde criteria. In samenwerking met Nielsen zijn de winnaars in het retailkanaal vastgesteld. Voor de verkiezing van de winnaars in het out-of-home kanaal zijn fabrikanten, importeurs, groothandelaren en retailers in dit kanaal geënquêteerd. Ook de private label award is tot stand gekomen via enquêtes bij handelspartners in het retail- en out-of-home kanaal.

Retail

Hoogvliet excelleert binnen alle vier de snacks- en zoetwarencategorieën met name op het gebied van second placement. Bij suikerwerk en koek/biscuit scoort Hoogvliet goed ten aanzien van de criteria absolute groei per item. Mars is erg sterk voor wat betreft de absolute merk- en bedrijfsontwikkeling. Het bedrijf scoort verder erg goed op innovatie.

Out-Of-Home

Kruidvat is door de fabrikanten als beste impulsorganisatie in het out-of-home kanaal beoordeeld. Zij werden zeer positief beoordeeld op het gebied van effectieve promoties, snelheid opname nieuwe producten en communicatie richting de klant. Groothandels- en retailorganisaties kiezen Perfetti van Melle als beste impulsfabrikant voor het out-of-home kanaal. De sterke punten van Perfetti van Melle zijn met name de bereidheid tot samenwerking, leverperformance, de mate van meedenken en rendement.

Private Label

De Banketgroep is door zowel handelspartners uit out-of-home als het retailkanaal verkozen tot beste private label leverancier. De Banketgroep werd hoog gewaardeerd op punten als kwaliteit van de producten, meedenken over innovatie en het inhaken op het beleid van de handelspartner.

bron: SSZ Benelux, 03/10/12

Copyright ©2012 AgriHolland B.V.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!