Menu

06 september 2023

Team EIFFEL neemt Thorbecke over

ARNHEM – Consultancykantoor Team EIFFEL zet haar versnelde groei door met weer een overname. Sinds een aantal jaren heeft de organisatie de ambitie om maatschappelijke problemen in de private én publieke sector volledig op te lossen. In lijn met deze strategie verwelkomt Team EIFFEL nu het adviesbureau Thorbecke, gespecialiseerd in WOZ-bezwaarprocedures en vastgoedtaxaties.

Toegenomen werkdruk bij gemeentes

De afgelopen jaren is het takenpakket van gemeentes gestaag toegenomen door de decentralisatie van overheidstaken. Deze verhoogde werkdruk leidde in 2022 tot een recordniveau in ziekteverzuim onder Nederlandse gemeenteambtenaren. Het resultaat hiervan is een groeiende vraag naar specialistische kantoren die gemeentes volledig kunnen ontzorgen.

Zo ook op het gebied van Waardering Onroerende Zaken (WOZ) aanslagen, waar het aantal WOZ-bezwaarschriften in 2023 bijna driemaal zo hoog was als in 2022. Bijna 600.000 woningeigenaren in Nederland dienden bezwaar in. Het aantal bezwaren neemt al jaren toe door een kritischere houding van particulieren. In 2023 bereikte dit een hoogtepunt, doordat de WOZ-waarderingen bleven stijgen terwijl consumenten de impact van de sterke inflatie ervaarden.

Structurele ontzorging

“Team EIFFEL ondersteunt centrale en decentrale overheden al meer dan 30 jaar.” vertelt Michel te Riele, directeur Lokale Overheid bij Team EIFFEL. “We hebben zo’n 500 hoogopgeleide professionals die voor bijna alle gemeentes in Nederland werken.” Met de komst van Thorbecke wordt nu expertise in WOZ-bezwaren en vastgoedtaxaties aan de dienstverlening toegevoegd. Te Riele: “In het publieke domein is het onze missie om (lokale) overheden te begeleiden naar een toekomstbestendig Nederland. Dit doen we door volledige ontzorging te bieden en daarom verwelkomen we Thorbecke met open armen. Thorbecke staat bekend als de specialist in WOZ-bezwaarprocedures, een van de meest urgente vraagstukken van deze tijd en de nabije toekomst."

Overname van Thorbecke

Thorbecke wordt overgenomen van Leijn de Wolf en Piter Holwerda, die meer dan twee decennia aandeelhouder zijn geweest. Holwerda benadrukt: “Dit is het juiste moment en de ideale nieuwe partner. Team EIFFEL staat bekend om haar probleemoplossende aanpak en haar hoogstaande professionaliteit. We zijn ervan overtuigd dat Thorbecke als onderdeel van Team EIFFEL aanzienlijk kan groeien.” De Wolf voegt eraan toe: “We werken ook met specialistische software om efficiënt en uniform vastgoedtaxaties te onderbouwen. Team EIFFEL heeft direct ingezien hoe dit waarde toevoegt om klanten volledig te ontzorgen.”

Ook Karima van Zadelhoff-Charrat, Chief People Officer van Team EIFFEL, ziet veel kansen voor synergie: “We matchen uitstekend op onze open en mensgerichte cultuur, bovendien versterken we elkaars expertises. Een mooi vertrekpunt om de ruim 140 specialisten van Thorbecke onder het dak van Team EIFFEL verder te laten groeien en samen impact te maken op de grote thema’s die de toekomst van Nederland bepalen.”

Over Team EIFFEL

Team EIFFEL behoort met EUR 300 miljoen omzet tot de grootste project-, consultancy-, en interim-organisaties van Nederland. Met de nieuwe overname telt het bedrijf circa 3.000 medewerkers die zich inzetten om een positieve impact te creëren op belangrijke en uitdagende maatschappelijke vraagstukken zoals energietransitie, zorg, watermanagement, financial crime en maatschappelijk gevoelige juridische dossiers. De afgelopen jaren heeft Team EIFFEL ook diverse strategische overnames gedaan in het domein van projectmanagement, waarmee het is uitgegroeid tot de toonaangevende specialist in het begeleiden van grootschalige en complexe infrastructuurprojecten in Nederland.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!