Menu

25 juli 2022

VDH Solar klaar voor de volgende groeifase

Hazerswoude-Dorp, 25 juli 2022 – Lucien van der Heide, oprichter en DGA van VDH Solar, verwelkomt Gilde Equity Management als nieuwe groei partner om samen versneld verder te investeren in het realiseren van duurzame groei.

Zonne-energie speelt een belangrijke rol bij het behalen van de klimaatdoelstellingen en VDH Solar zit in het hart van de energie transitie als toonaangevende totaalleverancier van fotovoltaïsche installaties aan de professionele installatie markt. VDH Solar heeft een vooraanstaande en sterk groeiende positie in de Benelux en staat bekend om haar service gerichtheid, uitgebreide productkennis en marktleidend assortiment van A-merken zonnepanelen, omvormers, batterijen, montage-materiaal en gerelateerde producten. Dagdagelijks bedient VDH Solar met trots en vol overgave meer dan 1,100 professionele installateurs, welke al jaren ervaren dat VDH Solar onaflatend inzet op een continue uitbreiding van haar kwalitatief, hoogwaardige productenaanbod en een persoonlijke dienstverlening op maat.

Lucien van der Heide, oprichter en DGA van VDH Solar, ziet volop kansen voor VDH Solar en haar klanten:

“Met de uitkoop van mijn voormalige vennoot en met Gilde Equity Management aan boord, gaan we een nieuwe fase in, waar ik en het hele VDH Solar team vol energie en enthousiasme naar uitzien. We zullen ons als VDH Solar nog meer gaan positioneren als kennispartner voor onze gewaardeerde installatie klanten in de residentiele en zakelijke PV markt. Onze klanten spelen een cruciale rol in de gehele energie transitie en met passie ondersteunen wij hen hier volledig bij, met een assortiment van toonaangevende en marktleidende producten, persoonlijk advies en een hoogwaardige - logistieke - dienstverlening. We zijn onze klanten en leveranciers dankbaar voor hun vertrouwen en kijken uit naar een verdere succesvolle samenwerking en het met elkaar realiseren van de (maatschappelijk zo belangrijke) zonne-energie transitie. Een stralend toekomstperspectief voor ons allen.”

Over VDH Solar

VDH Solar is een toonaangevende Nederlandse B2B groothandel van A-merk zonnepanelen, omvormers, batterijen, montage-materiaal en aanverwante producten voor residentiële en commerciële zonne-energie projecten. VDH Solar is gevestigd in Hazerswoude-Dorp en actief in de Benelux, Duitsland, Polen en Spanje. Merken welke VDH Solar voert zijn onder meer: AEG, APSystems, DMEGC, Enphase, ESDEC, Goodwe, GSE, LG, SolarEdge, Huawei , REC, Remeha, Van der Valk en Wallbox.

Voor meer informatie zie: www.vdh-solar.nl

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management is een onafhankelijke private equity firma met ruim EUR 1.5 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is het uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote en grote ondernemingen in de Benelux. Gilde Equity Management heeft uitgebreide ervaring in bedrijfsopvolging, verzelfstandiging en het realiseren van (internationale) groei en heeft zich onder andere gespecialiseerd in digitalisering en duurzaamheid. Voorbeelden van (voormalige) investeringen zijn EV-Box, een producent van (software voor) laadstations voor elektrische voertuigen, HC Groep, een toonaangevende leverancier van ventilatie oplossingen; VHZ, een marktleider in kunststof kozijnen; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair.

Voor meer informatie zie https://www.gembenelux.com

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation