Menu

13 november 2015

Verkoop Kwantum aan Gilde

Macintosh en Gilde Equity Management hebben overeenstemming bereikt over een verkoop van 100% van de aandelen Home Fashion Group BV (Kwantum). De verkoop vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015. De netto verkoopopbrengst bedraagt circa € 28 mln en wordt door Macintosh gebruikt voor schuldaflossing. Macintosh realiseert met de transactie een boekwinst van circa € 1 mln.

Kurt Staelens, CEO Macintosh: “Met de verkoop van Kwantum is de begin 2015 aangescherpte strategie, waarin focus op de Benelux schoenenmarkt centraal staat, gerealiseerd. Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties. De verkoopopbrengsten van Kwantum, Nea International en Fashion UK resulteren in een reductie van de netto schuld met circa € 64 mln.

Toekomst Kwantum

Kwantum is marktleider in het bekleden van ramen, vloeren en wanden met 100 winkels in Nederland en 9 in België. Met haar verrassend actuele en brede kwaliteitsassortiment, de laagste prijs garantie en uitstekende services, is Kwantum een belangrijke speler in de Nederlandse woningdecoratiemarkt. Gilde zal Kwantum ten volle ondersteunen om blijvend in de winkelformule te investeren.
De directie van Kwantum zal in handen blijven van Algemeen Directeur Rob Berns (54) en Directeur Management Services Ronald de Lange (47) en de verkoop heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Kwantum. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Vervolg

Macintosh en Gilde hebben een overeenkomst getekend die zal worden geeffectueerd nadat de overlegprocedure met de ondernemingsraad en de meldingsprocedure bij de Autoriteit Consument & Markt zijn afgerond, wat naar verwachting binnen afzienbare termijn het geval zal zijn.

Maastricht-Airport, 13 november 2015
Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line