Menu

17 november 2022

VHZ versnelt groei door overname van Alwood

Afgelopen week heeft VHZ Groep de overname van het montagebedrijf Alwood Montage afgerond. Deze overname betekent voor VHZ een verdere versterking van haar positie in de complete levering van duurzame kozijnoplossingen. Daarmee wil VHZ haar rol als servicegerichte partner in de renovatie- en nieuwbouwmarkt vergroten.

Het in 1977 opgerichte Alwood uit Terborg is een zeer betrouwbare partner in de bouw en onderscheidt zich door een strakke planning en tegelijkertijd een hoge mate van flexibiliteit. Met de overname door VHZ kiest Alwood voor solide groei van het bedrijf. Het zal zich binnen de groep als zelfstandige werkmaatschappij verder kunnen ontwikkelen.

‘Op het gebied van montage, interieurbouw en afbouw is Alwood, opgericht en geleid door de familie Ubbink, al jaren een begrip in Nederland. Het is een trots, modern en enthousiast familiebedrijf met een frisse en positieve kijk op de toekomst. Dat past heel goed bij onze groep van bedrijven die streeft naar toekomstbestendig ondernemerschap en duurzame kozijnoplossingen,’ zegt Ben Bergsma, CEO van VHZ. ‘Met Alwood erbij, kunnen we verder bouwen aan de groei- en optimalisatiedoelstellingen van VHZ.’

VHZ is een toonaangevende producent van duurzame kozijnoplossingen, geproduceerd op vier productielocaties, in Leeuwarden (Europrovyl), Groningen (Kumij), Hoensbroek (Transcarbo) en Gemert (Smits Kozijnen). Met de overname van Kozijn Service Nederland (KSN) beschikt VHZ sinds november 2022 ook over een service- en reparatietak. VHZ is de grootste verwerker van kozijnen in Nederland met een omzet van EUR 200 miljoen en produceert 180.000 kozijnen per jaar.

In juli 2021 is VHZ overgenomen door het huidige management en Gilde Equity Management. Door deze overname van Alwood, breidt de markleider in kunststof kozijnen haar portfolio verder uit.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!