Menu

11 juli 2007

Voorgenomen krachtenbundeling in stroopwafelland

Van der Breggen is opgericht in 1969 en produceert met ca. 100 werknemers een breed assortiment stroopwafels en stroopkoeken alsmede Buys Zoenen.


De wafels en koeken worden onder meer onder eigen merknamen als Kanjers, Gouda’s Gilde en Bakker Joop en onder private label op de markt gebracht. De onderneming produceert tevens verschillende soorten biologische stroopwafels en -koeken.

De export van Van der Breggen is vooral gericht op markten binnen de Europese Unie, maar gaat ook naar landen als Japan, Canada en Saoedi-Arabië.

Aan de Ondernemingsraad is advies gevraagd over de voorgenomen krachtenbundeling. De vakbonden zijn geïnformeerd.

Voor nadere informatie:

Pieter van der Steen, Algemeen Directeur Van der Breggen BV
Telefoon: 013 5946464

Gilde Equity Management Benelux
Gerhard Nordemann
Telefoon: 030 2192555

Over Van der Breggen BV

Van der Breggen BV is de grootste gespecialiseerde stroopwafel- en stroopkoekenfabrikant in Nederland. De onderneming is gevestigd in Tilburg en heeft een personeelsbestand van circa 100 medewerkers. Het productenassortiment van Van der Breggen omvat uiteenlopende soorten stroopwafels en stroopkoeken die onder private label worden verkocht. Daarnaast levert Van der Breggen via supermarkten en ‘out of home’-distributiekanalen stroopwafels en stroopkoeken onder eigen merknamen (o.m. Kanjers, Gouda’s Gilde en Bakker Joop). De onderneming produceert tevens biologische stroopwafels en –stroopkoeken en Buys Zoenen.

Over Gilde

Gilde Equity Management Benelux is een van de leidende partijen in de Nederlandse markt voor grote en middelgrote buy-outs en is één van de fondsen van Gilde Investment Management. Gilde Investment Management is opgericht in 1982 en beheert over verschillende fondsen circa € 1.7 miljard. Gilde investeerde sinds haar oprichting in meer dan 250 bedrijven, en heeft een sterke focus en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Enkele voorbeelden van investeringen van Gilde in de voedingsmiddelenindustrie zijn onder andere Bakkersland Banket, Koninklijke Peijnenburg, Bakker Bart, Inversco en Ad van Geloven.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!