Menu

Elza Essing

Business Analyst

Elza is sinds 2021 werkzaam bij Gilde. Hiervoor liep ze stage bij Parcom Capital, Lazard en Deloitte. Ook heeft ze een bestuursjaar gedaan bij de Financiële Studievereniging Amsterdam. Elza studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze een master Digital Business & Innovation en een bachelor Business Administration deed.

Direct

+31 30 760 5911

Interview

Waarom heb je gekozen voor private equity?
Ik kom uit een ondernemend gezin, waarbij ik van dichtbij heb gezien hoeveel voortgang er gemaakt kan worden wanneer er een goede match tussen ondernemer en investeerder is. Het delen van doelen, sparren over strategieën om deze te bereiken, en het bouwen aan een vertrouwensrelatie waar je als investeerder betrokken bent en begeleiding biedt. Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel positiviteit en impact daaruit voortvloeit, wat mij heeft geïnspireerd voor dit beroep.
Wat trok je aan in Gilde?
Hoe ik Gilde heb leren kennen is dat zij oprecht geïnteresseerd zijn in de mensen achter de bedrijven waarmee ze samenwerken, waarbij er veel waarde wordt gehecht aan het begrijpen van de motivatie van de ondernemer en het management team. Het is deze persoonlijke aanpak, naast de open cultuur, die mij erg aanspreekt. Samen maak je een verschil. Ik geloof in deze manier van werken, waarbij Gilde kan bijdragen aan gezamenlijk succes.
Wat bewonder jij (het meeste) in ondernemers?
Hun vermogen om visionair, out-of-the-box te denken, hun bereidheid om weloverwogen risico’s te nemen, en hoe zij anderen kunnen inspireren. Ondernemers durven ideeën te realiseren. Het is niet alleen maar dromen, maar het is hun vasthoudendheid om dromen ook daadwerkelijk waar te maken!
Betrokken bij de volgende investeringen