Menu

Eschwin Hetzenauer

Senior Partner

Na zijn afstuderen aan de Tilburg University, UC Berkeley (VS) en een stage bij Nimbus Capital startte Eschwin zijn carrière bij KPMG Nolan, Norton & Co. Strategy Consultants. In 2007 stapte hij over naar Friesland Bank Investments (FBI) als Investment Manager. Na de integratie van FBI en Rabo Capital werd hij Investment Director. In 2014 was hij als Partner betrokken bij de verzelfstandiging van Rabo Capital en de lancering van Nordian Capital Partners.

Direct

+31 30 760 5906

Interview

Waarom heb je gekozen voor private equity?
“Ik kom uit een ondernemersfamilie. Bij ons aan de keukentafel ging het eerst over mijn broer en mij en daarna over het bedrijf. Dat vormt je natuurlijk. Het geeft me energie om bedrijven te ontdekken met meer potentie dan in eerste instantie lijkt. Het snoepje van de week kan iedereen herkennen. Maar als je ergens doorheen kan kijken, kan het pas écht interessant worden. In private equity komen veel disciplines samen, maar het menselijke aspect is het belangrijkst. Het bouwen van partnerships. Voor mij is er niets mooiers dan samen met anderen iets tot een succes te maken.”
Wat trok je aan in Gilde?
“De winnaarsmentaliteit en het team van ondernemende investeerders met een sterk netwerk in het bedrijfsleven. Gilde heeft de overtuiging en het doorzettingsvermogen om ‘off the beaten track’ te investeren. Soms is dat voor de buitenwacht niet helemaal te volgen. Maar met de juiste mensen en het juiste plan kan een bedrijf in een stroomversnelling komen. Ons netwerk maakt vaak het verschil, veel van onze relaties zijn ambassadeurs van Gilde geworden.”
Wat bewonder je in ondernemers?
“De drive en vastberadenheid om te beginnen, het gewoon te gaan doen ondanks alle risico’s. Ik ben zelf op jonge leeftijd gaan investeren in onroerend goed. Ik weet dus uit ervaring hoe het voelt als het je eigen geld is en je zelf op de blaren zit als het mis gaat. Daarnaast weet ik dat ondernemen geen lineair financieel model is; ondernemen gaat met het horten en stoten. Dit wordt vaak vergeten. In gesprek met ondernemers voel ik me weer net als vroeger aan de keukentafel: nieuwsgierig en hoe kunnen we het morgen weer beter doen?”
Betrokken bij de volgende investeringen