Menu

Jan van de Kraats

Financial Director

Jan is werkzaam voor Gilde sinds 2018. Daarvoor heeft hij als financieel directeur bij een aantal participaties van Gilde gewerkt, zoals Peijnenburg, De Banketgroep, Johma en Bakker Bart. Jan begon zijn carrière bij de Belastingdienst en werkte ook als controller bij RAET. Jan is sinds 1987 registeraccountant en voltooide in 1991 de postdoctorale controllersopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Direct

+31 30 760 5918

Interview

Waarom koos je voor Gilde?

“Vanaf 2000 heb ik als financieel directeur gewerkt voor verschillende bedrijven uit het Gilde-portfolio. Sinds september 2018 ben ik financieel directeur voor Gilde zelf. Ik was altijd al gecharmeerd door de persoonlijke benadering en de cultuur, direct, slagvaardig en nuchter. Ik vond het heel interessant om de andere kant van private equity te ervaren. De processen en uitdagingen zijn voor mij nieuw, net als de kans om mijn ervaring te delen met creatieve ondernemers.”

Waar kijk je op professioneel gebied met veel voldoening op terug?

“Van 2000 tot 2007 werkte ik voor Koninklijke Peijnenburg. Een periode waarin we het merk gerevitaliseerd hebben met nieuwe producten en leuke tv-commercials met ontbijtkoeken aan een touwtje, ‘happen naar Peijnenburg’. Een ontzettend leuke tijd. Het succes was absoluut een teamprestatie, onder leiding van een ijzersterke CEO. We houden nog elk jaar een reünie met het MT uit die periode.”

Waar kijk je buiten je werk met plezier op terug?

“Een motorreis van bijna zes weken die ik in 2018 maakte door Turkije en Iran. Onvergetelijk.”