Menu

30 juni 2022

Actief Group zet voet aan de grond in Denemarken met overname van Hartmanns

Lummen, 30 juni 2022 – Actief Group, een toonaangevende West-Europese uitzendgroep, bundelt de krachten met Hartmanns A/S (“Hartmanns”). Hartmanns, gevestigd in Ballerup (nabij Kopenhagen), is de derde grootste uitzendgroep in Denemarken en stelt c. 1,000 uitzendkrachten tewerk. Naast uitzenden biedt Hartmanns ook gespecialiseerde werving & selectie, outplacement en HR adviesdiensten aan. Met deze overname betreedt Actief Group de Deense markt en voegt het een gevestigd complementair bedrijf met een sterk klantenbestand toe aan haar internationale activiteiten.

Hartmanns en Actief hebben een gelijkaardige strategie die sterk gericht is op een local-for-local aanpak om zo hoogwaardige diensten te kunnen leveren aan haar klanten. De CEO van Hartmanns, Anne-Mette Ravn, blijft aan boord en zal de activiteiten van Actief in Denemarken leiden.

Anne-Mette Ravn, CEO van Hartmanns: “Vanaf het begin was er een sterke connectie met Actief en we zijn ervan overtuigd dat de filosofie en het DNA van Actief een uitstekende match is met de onze. We zijn daarom enorm verheugd om onderdeel te worden van de Actief familie en kijken ernaar uit samen de Deense activiteiten verder uit te bouwen.”

Mr. Mark Maesen, CEO van Actief Group, vult aan: “Hartmanns en Actief vertonen veel overeenkomsten in visie en cultuur en onze kernwaarden passen goed bij elkaar. Beide bedrijven doen meer dan alleen maar uitzenden. Een persoonlijke benadering, betrokkenheid en oprechte aandacht voor medewerkers en klanten staan bij ons beide centraal. Daarnaast geldt voor beide bedrijven het grote belang van lokale aanwezigheid en ondernemerschap. Dit is waar we het verschil maken.”

Actief Group is actief in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en nu ook in Denemarken met in totaal meer dan 230 vestigingen. De groep stelt meer dan 22,000 uitzendkrachten tewerk. In 2022 zal de omzet naar verwachting EUR 800 miljoen bedragen.

Met deze overname zet Actief Group haar groeistrategie van de afgelopen jaren verder, gericht op het realiseren van bovengemiddelde organische groei aangevuld met strategische overnames. De groep heeft de ambitie om een top 10 positie te bekleden in elk van de landen waarin ze opereert.

Over Hartmanns

Hartmanns is een Deense HR dienstverlener met hoofdzetel in Ballerup (bij Kopenhagen) die end-to-end HR diensten levert aan zowel private als publieke klanten. Het bedrijf, opgericht in 1996, biedt een brede waaier aan HR diensten: van uitzenden en werving & selectie tot outplacement en begeleiding naar nieuwe loopbanen. Hartmanns werd 7 jaar op rij gekozen in de top 10 van beste werkplekken in Denemarken.

Over Actief Group

Actief Group is een van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa. Het bedrijf, opgericht in 1988 in Lummen (Belgie), levert een professionele schakel tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en biedt bedrijven een optimale en flexibele service bij hun zoektocht naar personeel. Actief’s succes is gebaseerd op haar diepe wortels in lokale netwerken van kleine en middelgrote ondernemingen, gecombineerd met een sterk geloof in anticyclische investeringen, een hoge mate van stabiliteit en vooral de kwaliteit en gedrevenheid van haar medewerkers. Gesteund door haar meerderheidsaandeelhouder Gilde Equity Management verviervoudigde Actief Group de omzet sinds 2011 en zette het de eerste stappen buiten België met de overnames van TiP (2014), Tence (2015) en Prima Personeel (2019) in Nederland, ISU Group (2015), TimeCraft (2017) en AB Zeitpersonal (2017) in Duitsland en Jobmade (2018) in Oostenrijk. Met de overname van Hartmanns opereert Actief nu in vijf West-Europese landen.

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation