Menu

10 september 2019

Arthur van Benthem benoemd als nieuwe CEO Dunlop Protective Footwear

Arthur van Benthem volgt Allard Bijlsma op als CEO van Dunlop Protective Footwear vanaf 1 oktober 2019. Onder leiding van Allard Bijlsma heeft Dunlop Protective Footwear zich succesvol ontwikkeld tot wereldwijd marktleider in veiligheidslaarzen. Na ruim 8 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf was het een natuurlijk moment voor de opvolging van de heer Bijlsma. Met de benoeming van Arthur van Benthem als nieuwe CEO heeft Dunlop de doelstelling haar groeistrategie voort te zetten en te versnellen.

Allard Bijlsma zal nauw verbonden blijven bij de onderneming met de intentie om per april 2020 toe te treden tot de raad van commissarissen.

CEO Achtergrond

Arthur van Benthem is een ervaren internationale CEO en bekleedde leidinggevende functies bij Unilever, Coca-Cola Company, Royal FrieslandCampina en Imperial Brands, in verschillende landen over de hele wereld. Arthur is 52 jaar oud, woont met zijn gezin in Sint-Michielsgestel en is aangesteld om Dunlop Protective Footwear naar de volgende fase te leiden.

Over Dunlop Protective Footwear

Dunlop Protective Footwear is dé toonaangevende producent van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen zoals de voedingsmiddelenindustrie, olie en gasindustrie en de agrarische sector. Het bedrijf heeft een uniek intern ontwikkelende technologie voor de productie van polyurethaan laarzen: PUROFORT®. Met deze technologie kan Dunlop veiligheidslaarzen produceren met superieure prestaties op het gebied van isolatie, gewicht, flexibiliteit en slipweerstand. Deze eigenschappen zijn vaak van cruciaal belang bij professioneel gebruik.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken