Menu

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!

Met de overname van HC Groep keert Swegon terug naar Nederland, het land waar HC Groep inmiddels bekend staat als marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek. HC Groep telt 10 verschillende bedrijf labels met vestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Samen leveren deze bedrijven producten, systemen en diensten die zorgen voor een optimaal binnenklimaat, inclusief de bijbehorende gebouwautomatisering. Alle bedrijven die behoren tot de HC Groep zijn meegenomen in de overname door Swegon. Het Zweedse bedrijf verstevigt hiermee haar internationale positie op het vlak van klimaattechniek.

“Ik ben verheugd om HC Groep te verwelkomen binnen de Swegon familie. HC Groep beschikt, naast een uitgebreid producten- en dienstenpakket, over relevante commerciële relaties in de gehele waardeketen op de Nederlandse markt, één van de meest vooruitstrevende markten als het gaat om duurzame gebouwen. HC Groep is actief in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en we kijken uit om te gaan samenwerken met zo’n gerenommeerde leider binnen dit speelveld”, aldus Andreas Örje Wellstam, CEO van de Swegon Group. Hij vervolgt: “De sterke en goed aangeschreven merken van HC Groep, gecombineerd met de effectieve bedrijfsstructuur en ondernemersgeest, zullen een grote aanwinst zijn voor de Swegon familie.”

Ron van Kan, Co-CEO van HC Groep is zeer positief over de overname: “We verwelkomen Swegon in Nederland en bij HC Groep. Met meer dan drie decennia ervaring, blijven wij als organisatie streven naar het creëren van leef- en werkomgevingen waarin het welzijn van mensen voorop staat.”

Jos van Gelder, Co-CEO van HC Groep: “We zijn erg dankbaar voor onze waardevolle jaren met Gilde en kijken er naar uit om de volgende stappen te zetten. Samen met Swegon zijn we vastbesloten om te blijven investeren in onze bedrijven en diensten, om daarmee onze positie als koploper van duurzame gebouwoplossingen te blijven verstevigen. Swegon’s uitstekende internationale netwerk zal gunstig zijn voor de lange termijn groei van HC Groep.”

Eschwin Hetzenauer, Senior Partner van Gilde Equity Management: “Ons partnership met HC Groep heeft geresulteerd in een ongelooflijke reis. We zijn erg trots op de successen die we samen hebben behaald en op de ontwikkeling van HC Groep tot een echte kampioen in binnenklimaattechnologie. Het was een voorrecht om met iedereen bij HC Groep samen te werken.”

HC Groep zal onder de eigen naam en onder de huidige leiding blijven opereren op de Nederlandse markt. Opgericht in 1995 telt het bedrijf inmiddels 386 medewerkers, die in 2023 samen een netto-omzet van EUR 106,4 miljoen realiseerden.

Over Swegon

Swegon Group AB, eigendom van Investment AB Latour en genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange, is een markt leidende leverancier op het gebied van binnenklimaattechniek. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en klimaatoptimalisatie, evenals aanvullende diensten en deskundige technische ondersteuning. Swegon heeft dochterondernemingen en distributeurs over de hele wereld en 21 productievestigingen in Europa, India en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft meer dan 3.000 medewerkers en realiseerde in 2023 een omzet van 8 miljard SEK.

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation