Menu

11 december 2023

Raak Metals Groep verwelkomt Sylvester van de Logt als nieuwe algemeen directeur

Tilburg - De Raak Metals Groep, een toonaangevende metaalrecycler met zes vestigingen, kondigt met trots de benoeming aan van Sylvester van de Logt als nieuwe directeur. Vanaf 1 januari 2024 zal Sylvester zijn rol op zich nemen en zijn uitgebreide ervaring inzetten om onze organisatie verder te versterken, met speciale nadruk op groei, duurzaamheid en circulariteit.

De Raak Metals Groep biedt metaalophaal- en metaalrecyclingservices aan zowel grootzakelijke industrieklanten als MKB-bedrijven in de regio aan. Onder leiding van Maarten van Raak en Will van Aerle, heeft de Raak Metals Groep sinds de samenwerking met Gilde Equity Management in 2020 een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het aantal vestigingen is verdubbeld en het servicegebied is uitgebreid door overnames in Breda, Roosendaal en Den Bosch. Op dit moment recyclen we het equivalent van bijna 20 Eiffeltorens aan metaal per jaar.

Met een rijke carrière, waarin Sylvester diverse financiële en algemene directiefuncties heeft bekleed bij zowel familiebedrijven als grote multinationals zoals Philips en KPMG, brengt hij een schat aan kennis met zich mee. Met bijna twintig jaar ervaring in de logistieke dienstverlening en in fusies en overnames voegt Sylvester waardevolle expertise toe aan de Raak Metals Groep.

Maarten van Raak is verheugd over Sylvester's komst: "Met zijn uitgebreide ervaring bij familiebedrijven en logistieke dienstverleners past hij perfect bij ons bedrijf en onze werknemers. Met de ondersteuning van Gilde Equity Management hebben we ons bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen, en met Sylvester aan boord kijken we uit naar een nog succesvollere toekomst."

Sylvester van de Logt voegt toe: "Ik kijk ernaar uit om mijn reis bij dit prachtige familiebedrijf te beginnen en met mijn ervaring en expertise een waardevolle bijdrage te leveren aan de groeiambitie van de Raak Metals Groep in de komende jaren."

Eschwin Hetzenauer, Senior Partner bij Gilde Equity Management, benadrukt: "Sinds onze samenwerking met Maarten, Will en het Raak Metals-team in 2020 zijn we sterk gegroeid en hebben meerdere familiebedrijven zich aangesloten bij de Raak Metals Groep. We zijn verheugd dat Sylvester van de Logt ons komt versterken om samen met ons de volgende fase van groei en succes voor Raak Metals te realiseren, met duurzaamheid als leidende factor."

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!