Menu

28 mei 2019

Schellevis vormt partnership met Gilde Equity Management

Dussen – Schellevis, de toonaangevende producent voor betonnen sierbestrating en tuinbouwproducten, verwelkomt Gilde Equity Management (GEM) Benelux als nieuwe aandeelhouder.

“Met trots kunnen wij onszelf een van de meest toonaangevende producenten van sierbestrating noemen. Mede door het unieke karakter van onze tegels gecreëerd door ons specifieke productieproces in combinatie met het gebruik van de juist grondstoffen, hebben wij deze positie verworven.”, aldus Peter (“Piet”) van Vugt, directeur en grootaandeelhouder van Schellevis. “Wij zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde investeerder als Gilde Schellevis ondersteunt in de volgende fase van ontwikkeling. Met Gilde aan boord hebben we de financiële ruimte om te investeren in versnelde internationale groei en kunnen we ons productengamma verder uitbreiden en nog beter toespitsen op lokale markten.”

Schellevis geldt als een bekende speler in de sierbestratingsmarkt en de producten van het bedrijf zijn zeer populair bij hoveniers en architecten. Dit komt door o.a. de natuurlijke “basaltlava-achtige” look van de producten en door het brede productassortiment van het bedrijf wat hoveniers en architecten de mogelijkheid biedt om een tuin volledig consistent in te richten. Naast dat Schellevis haar inspiratie uit de natuur haalt, is het bedrijf in haar fabricageproces ook continu gefocust op duurzaamheid. Een combinatie van deze factoren heeft geleid voor grote vraag naar de producten van Schellevis in Nederland en ook gezorgd voor interesse vanuit omringende landen zoals Duitsland, België en Groot-Brittannië.

“Gilde kijkt al geruime tijd met zeer veel respect naar de marktpositie en groei van Schellevis: de stormachtige ontwikkeling die Schellevis in Nederland in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt krijgt nu navolging in het Duitsland, België en Groot-Brittannië. Met haar opgedane ervaring in de Nederlandse markt, is Schellevis klaar om de internationale uitbreiding te accelereren, wat mede zal worden gerealiseerd door investeringen in sales en marketing en door middel van het openen van een productielocatie in een van de omringende landen om internationale klanten beter van dienst te kunnen zijn. Om de huidige groei te kunnen faciliteren, heeft Schellevis haar productiefaciliteit in Dussen recent al uitgebreid.”, aldus Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde Equity Management. “Deze transactie biedt ons de mogelijkheid dit zeer kansrijke bedrijf te ondersteunen in de verdere internationale groei.”

Over Schellevis

Schellevis heeft met haar producten een sterke positie verworven bij hoveniers en tuin- en landschapsarchitecten. De producten van het bedrijf worden veelal gebruikt voor tuinen, maar ook voor publieke plekken zoals parken en pleinen. Daarnaast levert het bedrijf ook betonnen tuinbouwproducten. Schellevis produceert alle producten op haar productielocatie in Dussen. Klanten van Schellevis zijn voornamelijk distributeurs en groothandels die ervoor kunnen kiezen om de producten te komen afhalen op de locatie in Dussen of het transport door Schellevis te laten regelen. De meerderheid van de omzet van Schellevis wordt gegenereerd in Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf de laatste jaren ook een sterke positie verworven in de Duitse en Belgische markt en is er ook sterke vraag naar Schellevis producten vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke private equity firma met EUR 1 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren ’90 is Gilde een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote ondernemingen in de Benelux en heeft het met vele bedrijven succesvol internationale groei gerealiseerd. Voorbeelden van investeringen van GEM Benelux zijn Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; Eiffel, een consultancy bedrijf met expertise op het gebied van Legal, Finance en Process; Conteyor, een internationale speler in herbruikbare verpakkingsoplossingen voor de automobielindustrie; en Leen Bakker, een discount retailer in de Nederlandse en Belgische woninginrichting- en decoratiesector; Voor meer informatie zie onze website www.gembenelux.com.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line