Menu

Royal Peijnenburg

Koninklijke Peijnenburg produceert en verkoopt een breed assortiment (ontbijt)koek en verantwoorde tussendoortjes. Peijnenburg producten worden via alle grote Nederlandse supermarkten verkocht. De onderneming werd in 1883 opgericht en is onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Samen met het management hebben we de onderneming in 2000 overgenomen van de oprichters, de familie Peijnenburg.

Het speerpunt van de strategie na de management buy-out was het ‘opnieuw leven inblazen’ van het merk Peijnenburg. Hiervoor is een transformatie ingang gezet met als doel het creëren van een succesvolle marketing gedreven organisatie.

Een verandering die werd ondersteund door een uitgebreide marketingcampagne, inclusief TV commercials, en een nieuw logo om de merk- en naamsbekendheid bij een jonger publiek te verbreden en verdiepen. Het thema van de campagne was om ontbijtkoek weer op het boodschappenlijstje te zetten. Als je ontbijtkoek wilt populariseren, moet je bij de jongelui beginnen, zei Rinus Michels in de eerste twee TV commercials. Baby's mochten in deze commercial wel naar het assortiment kijken, maar aankomen nog niet. Bekijk hier een aantal commercials uit deze succesvolle campagne die een Effie won.

Peijnenburg is in 2006 verkocht aan branchegenoot Lotus uit België

www.peijnenburg.nl

Industry

Voeding

Setting

Bedrijfsopvolging

Status

Verkocht

Locatie

Geldrop, Nederland

Omzet

> EUR 45M