Menu

Hent van Heusden

Investment Manager

Hent is sinds 2018 werkzaam bij Gilde. Daarvoor deed hij stages bij Aegon Asset Management, ING en Nomura. Hent studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij een Master Financiële Economie deed. Als student heeft hij ook aan een consultancy-project in Brazilië meegedaan en werkte hij voor Robeco.

Direct

+31 30 760 5917

Interview

Waarom koos je voor private equity?
“Ik denk dat het een van de meest leerzame werkomgevingen is. Nergens anders doe je zulke diverse ervaringen op. Je leert naar welke aspecten je moet kijken bij het investeren in bedrijven en hoe verschillende markten werken. Daarnaast heb je regelmatig contact met het management van portefeuillebedrijven en leer je wat erbij komt kijken als je een bedrijf wilt overnemen. Bij Gilde werken we in een heel divers team, waarin een ieder zijn eigen kijk heeft op wat een investering tot een goede maakt. Dat maakt het extra interessant.”
Waar kijk je met voldoening op terug?
“Bij de overname van Wasco vulden we elkaar als dealteam perfect aan. Dat wierp gelukkig zijn vruchten af. Na hard werken grijp je ook wel eens mis, dus als je het dan samen voor elkaar krijgt, maakt dat je extra trots.”
Wat bewonder je het meeste in ondernemers?
“Het heilige geloof dat ze hebben in het slagen van het product of de dienst die ze aanbieden en de risico’s die ze bereid zijn te nemen om hun ambities voor elkaar te krijgen.”
Betrokken bij de volgende investeringen