Menu

Bart's Retail

Bart’s Retail is bekend van het Bakker Bart franchiseconcept. Bakker Bart heeft meer dan 160 vestigingen door heel Nederland en genereert meer dan EUR 80 miljoen consumentenomzet. In 2005 heeft Gilde Bart’s Retail verzelfstandigd uit het Italiaanse Barila. Destijds bestond het bedrijf uit de franchiseketen Bakker Bart en een geïntegreerde bakkerij. Bart's Retail en Gilde constateerde een toenemende vraag naar out-of-home producten zoals belegde broodjes, snacks en andere broodproducten voor onderweg. Om in te spelen op deze trend ging Bart’s Retail een breder productaanbod ontwikkelen.

Om dit efficiënt te realiseren is het bedrijf in 2014 hervormd in franchiseketen Bart's Retail en een zelfstandige bakkerij-specialist Grand Duet waarmee succesvol twee gespecialiseerde en onafhankelijke bedrijven werden gecreëerd. Deze splitsing ging gepaard met de benoeming van eigen managementteams bij zowel Bart's Retail als Grand Duet.

Grand Duet wist als zelfstandig bedrijf meerdere nieuwe klanten aan te trekken en werd in november 2018 onderdeel van de toonaangevende Spaanse bakkerijgroep Europastry. Om nog beter in te spelen op de toenemende vraag naar out-of-home producten, hebben Bart's Retail en haar management met succes een nieuwe winkelformule ontwikkeld.

In juli 2019 heeft Bart's Retail haar krachten gebundeld met Bakerstreet. Bakerstreet biedt ondersteuning aan Shell en Albert Heijn voor de exploitatie van de bekende formules deli2go, deli van Shell, Deli Kitchen en Bakery Café. De combinatie vormt een uniek foodservice-platform met meer dan EUR 200 miljoen consumenten-omzet. Bakerstreet gaat Bart’s Retail ondersteunen met de uitrol van de nieuwe winkelformule en het verder optimaliseren van de (winkel) operaties. Bakerstreet houdt de meerderheid van de aandelen in de nieuw opgerichte Vital Food Group.

www.bakkerbart.nl

Industry

Voeding

Setting

Verzelfstandiging

Status

Portfolio

Locatie

Beuningen, Nederland

Omzet

> EUR 80M