Menu

Chemogas

Chemogas, gevestigd in Grimbergen (België), is een internationale speler in het vullen, mengen, en distribueren van chemische gassen en vloeistoffen, evenals gerelateerde diensten. Het is één van de belangrijkste wereldwijde leveranciers van verpakte ethyleenoxide aan de medische sterilisatie industrie.

In 2016 heeft Gilde samen met het management de onderneming overgenomen van The Linde Group, een Duitse beursgenoteerde multinational actief in industriële gassen. Het doel van de management buy-out was om het bedrijf verder internationaal te laten groeien.

De Aziatische markt in het bijzonder had veel potentie voor Chemogas waardoor in 2018 de complexe overname van Stereo in Maleisië werd afgerond. Hiermee werd een lokale hub in de snelgroeiende Aziatische regio gecreëerd en werd de positie van Chemogas als internationale referentie leverancier van verpakte chemische gassen verder versterkt.

In 2019 werd Chemogas onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Balchem. Balchem is marktleider in verpakte ethyleenoxide in de Verenigde Staten, vergelijkbaar met Chemogas in Europa en Azië. Door het samengaan met Chemogas werd de wereldwijde marktleider gecreëerd in verpakte ethyleenoxide voor de medische sterilisatie industrie.

www.chemogas.be

Industry

Zakelijke dienstverlening

Setting

Verzelfstandiging

Status

Verkocht

Locatie

Grimbergen, België

Omzet

> EUR 25M