Menu

Thomas Schelfhout

Investment Director

Thomas is werkzaam bij Gilde sinds januari 2015. Hiervoor was hij actief als M&A analist in het Corporate Finance team van BNP Paribas te Brussel. Thomas studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde het Management Acceleration Programme aan INSEAD.

Direct

+32 3 808 49 81

Interview

Waarom heb je gekozen voor private equity?
“Ik vind het geweldig hoe ondernemers uit het niets iets kunnen creëren en mensen om hen heen daarmee motiveren en inspireren. Als private equity-investeerder sta ik dicht bij die ondernemers en kan ik ze helpen bij het waarmaken van hun groeiambities. Het geeft me energie om samen te werken met supergemotiveerde managers en de strategische lijnen mee uit te stippelen. ​Daarnaast heb ik van nature een breed interesseveld. Als private equity-investeerders komen we in contact met heel uiteenlopende bedrijven. Dat geeft me de kans om te blijven leren en de lessen meteen toe te passen in de praktijk.”
Wat trok je aan in Gilde?
“Ik probeer steeds op zoek te gaan naar mensen die me inspireren en me energie geven om net dat stapje verder te gaan. Vanaf mijn eerste contact met de mensen van Gilde had ik een gevoel van gelijkgezindheid. Het zijn gemotiveerde mensen die het beste met onze ondernemingen voor hebben en tot het uiterste gaan om hun ambities te realiseren. Daarnaast zijn het stuk voor stuk fijne mensen met heel verschillende achtergronden. Dat maakt ons een erg complementair team.”
Waar kijk je met de meeste voldoening op terug?
“Op de ondernemersreis van Actief Interim. Actief begon in 1988 als een kleine, lokale uitzender in Limburg, België. Vandaag is Actief een toonaangevende uitzendorganisatie met activiteiten in vier West-Europese landen. Elke dag helpen ze meer dan 20.000 mensen aan het werk in allerlei verschillende sectoren. ​Het geeft me veel voldoening om een bedrijf dat lokaal begonnen is te mogen ondersteunen bij de transformatie tot een belangrijke internationale speler.”
Betrokken bij de volgende investeringen