Menu

Actief Group Helpt heel Europa aan een toffe job.

Mark Maesen, CEO sinds 2000: "Voor we het wisten, hadden we meer dan 200 kantoren."

“Actief Interim is in 1988 opgericht door mijn oom, die begon met één uitzendkantoor in Hasselt, Belgisch Limburg. De eerste jaren bleef alles erg kleinschalig, maar eind jaren negentig ging de groei opeens snel: van 5 naar 13 kantoren. Dat leverde groeipijnen op. Ik werkte destijds in een managementfunctie voor Sara Lee, maar werd gevraagd om het bedrijf te gaan leiden. Die uitdaging ging ik graag aan. Als het lukte om een goed fundament aan te brengen met een sterke strategie, zag ik nog veel meer kansen.”

Kwaliteit is een erekwestie.

“Vanuit Limburg hebben we ons terrein steeds iets verder uitgebreid. Dat deden we telkens met precies dezelfde filosofie: goede relaties opbouwen met KMO’ers en talent in de regio, een echte partner worden voor onze klanten en uitzendkrachten. En zo niet kiezen voor volume, maar voor kwalitatieve matches.

Kwaliteit is voor ons een erekwestie. Mensen maken daarbij het verschil. Daarom geven we onze kantoren veel verantwoordelijkheid. De kantoormanager weet zelf het beste waar de kansen liggen. Als het voelt als je eigen bedrijf, ga je die extra mile.”

“We zijn een bedrijf van mensen. Cijfers zijn niets meer dan het resultaat van hun inzet.”

Mark Maesen, CEO Actief Interim

Familiebedrijf met lokale ondernemers.

“In 2011 is Gilde ingestapt. We waren inmiddels een top-10 speler in België en wilden internationaal gaan. In Nederland namen we een aantal regionale uitzendbedrijven over, daarna ook in Duitsland en Oostenrijk. Al deze bedrijven zijn gaan werken volgens onze filosofie en onder de Actief-vlag. Als je groot wordt, loop je de kans om vast te lopen in procedures, maar wij houden het zo simpel mogelijk. Eigenlijk zijn we een verzameling van 200 kleine ondernemingen met lokale ondernemers. Daardoor heerst nog steeds het gevoel dat Actief een familiebedrijf is."

Onderling vertrouwen.

“We blijven ons richten op het KMO, we spelen niet mee voor de grote namen. Misschien minder sexy, maar voor ons en onze klanten veel waardevoller. We willen doorgroeien in Nederland, Duitsland en Oostenrijk - en daarna verder Europa in. Ook die stap maken we met Gilde. Uitzenden is conjunctuurgevoelig, maar daar wordt Gilde niet zenuwachtig van. Ze hebben ons ook enorm geholpen met de expansie, van contacten tot due diligence. Maar het belangrijkste is het vertrouwen. Zolang zij zien dat wij de business onder controle hebben, geven ze ons de ruimte.”
Bekijk de film
Bezoek de website
Bekijk de video

We maken groei graag heel concreet:

>20.000

uitzendkrachten dagelijks aan het werk

>200

vestigingen

4

landen in Europa

Jaar van investering

2011

Industrie

Zakelijke dienstverlening

Locaties

Lummen, België
Breda, Nederland
Karlsruhe, Duitsland
Linz, Oostenrijk

Meer investeringen

Retail

Leen Bakker Wordt nummer één met design voor iedereen.