Menu

Leen Bakker Wordt nummer één met design voor iedereen.

Debbie Klein, CEO sinds 2018: "Het was tijd om de organisatie weer scherp te stellen. Want Leen is design voor iedereen!"

"Leen Bakker was sinds 1988 onderdeel van Blokker. De focus van de holding leek de laatste jaren naar andere formules uit te gaan. Misschien dat Leen Bakker juist daardoor een eigen DNA heeft gehouden. Een nuchter bedrijf, waar mensen hard werken. De handelsgeest was wel verwaterd, de koers onduidelijk en de klant stond te weinig in het middelpunt. Leen is design voor iedereen! Leuker dan je denkt, altijd in de buurt, met verrassende service en altijd scherpe prijzen. Dat houden we niet langer voor onszelf."

Muren neerhalen.

"Ik wilde Leen Bakker een nieuw gezicht geven, een reset van de cultuur was daarvoor noodzakelijk. Elkaar aanspreken op verantwoordelijkheden, snelheid maken, data-gedreven werken, minder afstand. Voor dat laatste hebben we een app ontwikkeld waarin we resultaten delen, successen vieren en winkels en medewerkers onderling informatie kunnen uitwisselen. Op kantoor geven we elke maand kantine-updates, die streamen we. En als directie zijn we veel zichtbaarder.

Met kerst hebben we bijvoorbeeld alle 170 vestigingen bezocht met een traktatie, ontzettend leuk. Muren haalden we letterlijk en figuurlijk neer, onze werkplek heeft daardoor een opener karakter gekregen. We werken in multidisciplinaire teams. Door die korte lijnen doe je geen dingen meer omdat het altijd zo ging, maar omdat het beter werkt voor de klant. Zo komt de handelsgeest langzaam maar zeker terug."

“Korte lijnen, dat werkt lekker. Ook met Gilde. Als wij met een goed plan komen dat wat oplevert, zijn we er snel uit.”

Debbie Klein, CEO Leen Bakker

Zo leuk is Leen Bakker.

"De volgende stap was een zelfstandige webshop, een essentieel onderdeel van onze omni-channel propositie. Binnen een half jaar heeft een gloednieuw team een topsite neergezet, echt een huzarenstukje. Belangrijk, want bijna 20% van onze omzet is online en 70% van onze klanten oriënteert zich online. De site geeft ons de kans om alle touchpoints perfect te laten samenwerken. Wil je online shoppen, of informatie opdoen en naar een winkel in de buurt? Kan allemaal. We zien dat we online jonge, hoger opgeleide vrouwen aantrekken, die ook ontdekken hoe leuk Leen Bakker is. Tegelijkertijd hebben we geïnvesteerd in reclame. Er is weer reuring rondom Leen Bakker en dat merken we. Ook intern. Onze mensen zijn trots, het eigenaarschap komt terug. Als je ergens met elkaar de schouders onder zet en er komt iets in beweging… dat is het mooiste dat er is."

Kansen met Kwantum.

"Ik zou nog wel sneller vooruit willen, maar in de retail moet je aan veel knoppen tegelijkertijd draaien. Gilde is daarbij ons klankbord. Wij moeten het doen, maar het contact is open en ze denken altijd mee. De combinatie met Kwantum en het schaalvoordeel dat daarbij hoort is een cadeautje. Samen zijn we een enorm complementaire woonaanbieder. Eerst het huis op orde krijgen, de performance verbeteren en zorgen dat de winning mood bij Leen Bakker beklijft. En daarna met Kwantum aan de slag om hét alternatief te worden voor IKEA."

Bezoek de website
Bekijk de Video

We maken groei graag heel concreet:

99%

naamsbekendheid

60M

bezoekers per jaar waarvan 37M online en 23M winkelbezoeken

13

voetbalvelden voorraad

Jaar van investering

2017

Industrie

Retail

Locatie

Raamdonksveer, Nederland

Meer investeringen

Manufacturing

Socaz Ondernemerschap als smeerolie voor succes.