Menu

Daniel Winkelman

Senior Partner

Daniel is sinds 2006 werkzaam bij Gilde. Daarvoor werkte hij voor OC&C, AkzoNobel en AlpInvest. Daniel heeft Biomedische Wetenschappen en Psychologie gestudeerd aan zowel de Universiteit van Leiden als de Thomas Jefferson Medical School in Philadelphia en rondde in 2006 het CFA (Chartered Financial Analyst) programma af.

Direct

+31 30 760 5904

Interview

Waarom koos je voor private equity?

“Na mijn studies Biomedische Wetenschappen en Psychologie heb ik werkervaring opgedaan bij een top-notch strategieconsultant en daarna als managementtrainee in een corporate omgeving. Op basis van die ervaring en het afronden van het CFA-programma kon ik aan de slag in private equity. Dit is een heel goede keuze gebleken. Het heeft de dynamiek van een strategieconsultant en als aandeelhouder ben je heel dicht betrokken bij het bedrijfsleven. Boven alles staat voor mij het menselijke aspect centraal in dit vak. Dat is het allerleukste.”

En waarom voor Gilde?

“Bij AlpInvest was ik onderdeel van het succesvolle direct investments team. In 2006 maakte ik de overstap naar Gilde. Ik koos voor Gilde vanwege de goede reputatie, maar eigenlijk voornamelijk vanwege de persoonlijke klik. Na een kop koffie was mijn keuze snel gemaakt. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad.”

Wat bewonder je in ondernemers?

“Het risico dat een ondernemer neemt. Niet de overzichtelijke route van een uitgestippeld carrièrepad, maar een andere keuze maken dan de rest. Bij de finish ziet succes er makkelijk uit, maar er zijn veel stappen te zetten en tegenslagen te overkomen voordat succes verzekerd is. Goede plannen maken is vaak makkelijker dan plannen goed uitvoeren en mensen meekrijgen. Daarbovenop komt de verantwoordelijkheid voor de medewerkers in een bedrijf en de vaak vele gezinnen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de onderneming.”

Betrokken bij de volgende investeringen