Menu

Fruity Line Gaat voor gezonde groei in heel Europa.

Mark Bruijn, directeur sinds 2008: "We begonnen als producent van fruitsalades, sommige klanten vroegen daar sappen bij. Dat wilden we meteen goed doen."

"Zo ontdekten we dat we met hogedruktechnologie vers geperst sap tot 30 dagen houdbaar konden maken, zonder iets te verliezen in smaak of voedingsstoffen. In 2008 begonnen we met cold-pressed HPP-sappen, als eerste met een grootschalige productie in Europa. We zagen kansen voor onze sappen als gemaksproduct om de dagelijkse vitaminen binnen te krijgen. In 2013 verkochten we onze fruitsalade-tak en zijn we verder gegaan als sapspecialist. Door die focus groeiden we veel sneller."

Voor de markt uitgegroeid.

“We zijn voor de markt uitgegroeid. Met fruit-, maar ook groentesap, toen echt een innovatie. Dat betekende vooruit investeren in machines, inkoop en mensen. En veel praten, want ons product was beter, maar ook duurder dan supermarkten gewend waren. Gelukkig bleek de consument bereid om te betalen voor kwaliteit,

waardoor we nu een van de hardst groeiende bedrijven van Nederland zijn. Je moet dan een stap maken, in capaciteit en als organisatie. In 2016 is Gilde ingestapt. Gilde heeft veel ervaring in food en internationale groei, het was meteen duidelijk dat ze ons begrepen. Er was ook een goede klik.”

“In 2008 zat nog geen supermarkt te wachten op cold-pressed sap. Maar nu is het de toekomst.”

Mark Bruijn, CEO Fruity Line

Rennen om de potentie bij te houden.

“Onze grootste uitdaging is dat we hard moeten rennen om de potentie bij te houden. Als je in Europa cold-pressed sappen wil verkopen, kom je al snel bij ons terecht. We maken 450 producten, van standaard sappen tot gembershots. Je kunt het zo gek niet bedenken of we maken het. Met Gilde hebben we vooruit kunnen investeren in machines, voorraad en mensen. Ook hebben we de organisatie geprofessionaliseerd en een aantal concurrenten in Europa overgenomen. Het is fijn als iemand met kennis van zaken kritisch meekijkt en checkt of wat je voor ogen hebt echt klopt.”

The sky is the limit.

“Je ziet dat sap uit concentraat snel minder populair wordt, terwijl onze verse producten in de lift zitten. Onze sappen worden nog met dezelfde passie gemaakt, daar ben ik trots op. Het is ook een prachtig product: puur, lekker en gezond. De afgelopen tien jaar zijn we autonoom gegroeid tot Europees marktleider, maar we staan nog maar aan het begin van deze groeimarkt. Als wij de kwaliteit, innovatie, marketing en schapvisie goed bewaken en een partner zijn voor onze klanten, is the sky the limit. Wereldwijd. ”

Bekijk de video
Bezoek de website
Bekijk de video

We maken groei graag heel concreet:

#1

HPP-capaciteit voor cold pressed-sappen van de wereld

>100

miljoen flessen vers sap en verse smoothies per jaar

>2.500

SKU’s naar meer dan 26 landen in Europa

Jaar van investering

2016

Industrie

Voeding

Locatie

Ochten, Nederland

Meer investeringen

Retail

Leen Bakker Wordt nummer één met design voor iedereen.