Menu

Remko Jager

Managing Partner

Remko is sinds 1998 managing partner bij Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Hij startte zijn loopbaan in 1986 bij ABN AMRO Bank. Na afronding van zijn MBA (1991) werd Remko Investment Manager bij ABN AMRO Capital, waar hij zich specialiseerde in management buy-outs. Remko studeerde Bouwtechnisch Bedrijfskunde aan de Hogere Technische School in Tilburg.

Direct

+31 30 760 5902

Interview

Waarom heb je gekozen voor private equity?

“Ik ben in 1991 met enig toeval in private equity verzeild geraakt. Nou ja, toeval? Vanuit de kredietverlening overstappen naar private equity was destijds geen vreemde stap, de term bestond alleen nog niet. Ik heb altijd belangstelling gehad voor heel uiteenlopende ondernemingen, branches en verdienmodellen. In private equity is dat een voorwaarde om je werk goed te kunnen doen. Nog altijd heb ik er veel plezier in om nieuwe ondernemers te ontdekken en te doorgronden. Ik ben graag in het gezelschap van selfmade mensen die beide benen op de grond houden, in elke omstandigheid.”

Waar kijk je met de meeste voldoening op terug?

“Eigenlijk op het complete Gilde-avontuur. In 1996 werd het ‘oude’ Gilde opgesplitst in vier aparte equity-bedrijven, met elk een eigen focus. Medio 1997 werd ik benaderd om samen met Gerhard Nordemann Gilde Participaties gestalte te geven. Een mooie kans om te pionieren én eigen baas te worden. In twintig jaar is Gilde Participaties uitgegroeid tot Gilde Equity Management, een van de meest succesvolle mid-market private equity-partijen in de Benelux. Ons harde werk heeft geleid tot een ijzersterke reputatie. Die koester ik en ik ben er ontzettend trots op.”

Waar ben je buiten je werk het meeste trots op?

“Ik golf, ski en zeil graag. Land, sneeuw en water, dus. Daar wilde ik graag lucht aan toevoegen. Een paar jaar geleden heb ik daarom mijn vliegbrevet gehaald. Ik vind het heerlijk om af en toe Europa vanuit de lucht te ontdekken. Dat brengt alles weer in een heel nieuw perspectief.”

Betrokken bij de volgende investeringen