Menu

Sovitec

Sovitec is de Europese marktleider in de productie van hoogwaardige micro-glasparels met als belangrijkste eindmarkt de horizontale wegmarkeringen. Andere toepassingen zijn onder andere industriële oppervlakte bewerkingen en als toevoeging aan basismaterialen ter verbetering van de technische eigenschappen.

Het bedrijf is in 1954 opgericht als dochtermaatschappij van Glaverbel, de bekende Belgische glasproducent. Gilde heeft het bedrijf samen met management gekocht in 2012 van Value Enhancement Partners (VEP). De acquisitie door Gilde is een belangrijke stap in Sovitec’s ambitieuze groei strategie die erop gericht is om de omzet te laten stijgen door nieuwe geografische markten en nieuwe eindmarkten te bedienen met innovatieve producten.Sovitec heeft haar hoofdkantoor in Fleurus in België en productievestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Argentinië.

In 2017 heeft Gilde de Sovitec faciliteiten in België, Spanje, Argentinië en Frankrijk verkocht aan Potters Industries, een Amerikaanse producent van glasfabrikaten die zijn positie in Europa wou versterken. De Duitse fabriek in Schönborn was geen onderdeel van de transactie en werd afgesplitst in een zelfstandige organisatie, welke nu onafhankelijk opereert onder de Vialux merknaam.

www.sovitec.com

Industry

Productie

Setting

Vervangingskapitaal

Status

Verkocht

Locatie

Fleurus, België

Omzet

> EUR 40M