Menu

Salad Signature

Salad Signature is marktleider in de verkoop van koelverse (smeerbare) salades in de Benelux met een marktaandeel van meer dan 40%. De activiteiten van Salad Signature worden in België en Frankrijk gevoerd onder de naam Hamal Signature, in de Benelux onder Westland, en in Nederland, Duitsland en Scandinavië onder Johma. Zowel Hamal Signature en Johma zijn in de loop der tijd overgenomen van het beursgenoteerde Uniq Plc en Westland van het Ierse Reox.

In november 2006 is met de verzelfstandiging van Hamal Signature de basis gelegd voor Salad Signature. Deze verzelfstandiging creëerde de noodzakelijke focus op de lokale Belgische markt. Sinds de overname is er actief geïnvesteerd in onder andere de organisatie, nieuwe producten/concepten en de productiecapaciteit. Een specifiek nieuw ontwikkeld premium merk Délio is succesvol gelanceerd in het supermarktkanaal. Met de overname in 2010 van Johma werd ook een leidende marktpositie in Nederland verworven. Na de overname is Johma getransformeerd in een efficiëntere klantgerichte organisatie met een sterke focus op het Johma merk waarbij kwaliteit, smaak en productinnovatie centraal staan.


In lijn met de strategische focus zijn eind 2010 de Johma Sandwiches activiteiten verkocht aan Quizini. Eind 2011 verwierf de onderneming ook een leidende positie in aardappelslaatjes met de overname van Westland Salades.

In België is Délio sterk gegroeid, onder meer door de introductie van mayovrije- en groentesalades. Zowel in retail als het traditionele kanaal wordt Hamal erkend als kwaliteitsleider. Johma's marktaandeel in Holland is bijna verdubbeld na investeringen in het merk en de productkwaliteit in het algemeen. Export naar o.a. Frankrijk, Duitsland en Scandinavië zijn sterk gegroeid op basis van hernieuwde inspanningen na de carve-out van Uniq Plc. Sinds de overname is Westland succesvol uitgebreid naar het out-of-home kanaal en de Belgische markt. Sinds 2006 is de groep meer dan verdubbeld in grootte en deze ambitieuze groeistrategie zal naar de toekomst worden voortgezet.

Tijdens de implementatie van een groot (groei) capex-programma en het begin van de overname van Le Cobourgh is de groep in 2013 verkocht onder leiding van de nieuwe generatie management.

www.johma.nl

Industry

Voeding

Setting

Verzelfstandiging

Status

Verkocht

Locatie

Turnhout, België

Omzet

> EUR 150M