Menu

Bas Glas

Senior Partner

Bas startte in 2004 bij Gilde en trad in 2006 toe tot de partnership. Daarvoor werkte hij bij Van Den Boom Groep Corporate Finance Consultants als fusie- en overname-adviseur. Vanaf 2000 maakte Bas achtereenvolgens deel uit van het financial sponsors-team en de principal investments-divisie van NIBCapital, waar hij zich specialiseerde in aandelenparticipaties bij overnames, bedrijfsopvolging en strategische groei. Bas studeerde Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Amsterdamse Academie voor Bank en Financiën.

Direct

+31 30 760 5903

Interview

Waarom koos je voor private equity?

“Ik kwam uit de wereld van dealmaking. Erg enerverend, maar meer gericht op het transactionele op de korte termijn. Terwijl ik het interessanter vond om met andere gedreven mensen een onderneming duurzaam te laten groeien en bloeien. Private equity wordt vaak gezien als cijferwerk, maar het is mensenwerk. Juist dat maakt het werk voor mij zo mooi.”

Wat maakt Gilde voor jou uniek?

“De focus op middelgrote bedrijven. Hier kan de menselijke factor echt het verschil maken. Dat maakt het samenwerken met ondernemers zo waardevol. Vanuit Gilde kan ik met een compact team van gedreven vakmensen echt iets positiefs bijdragen aan de toekomst van een onderneming.”

Waar ben je het meest trots op?

“Het meest trots ben ik op managers en medewerkers die vanuit welke situatie dan ook zichzelf en de onderneming opnieuw uit weten te vinden. Grenzen verleggen en kansen blijven zien. Dat is ondernemersgeest. En daarvoor is een niet aflatende inzet en overtuiging nodig. Dat bewonder ik en het inspireert me.”

Betrokken bij de volgende investeringen