Menu

VDH Solar

VDH Solar (VDH) is een toonaangevende Nederlandse groothandel in fotovoltaïsche (PV) installatieproducten voor de residentiële en klein-commerciële installateurs. VDH profiteert zowel van een sterke onderliggende markt waarin de transitie naar duurzame energie momenteel in volle gang is, als van een best-in-class productaanbod bestaande uit A-merk zonnepanelen, omvormers, montagemateriaal, batterijen en aanverwante producten. Enkele merken die VDH voert zijn AEG, DMEGC, APSystems, Enphase, SolarEdge en Van der Valk.

VDH stelt de klant centraal in alles wat zij doet en biedt een hoogwaardig servicepakket aan dat installateurs volledig (logistiek) ontzorgt: van persoonlijk advies, installatieplannen, offertes op maat, 24/7 bestelmogelijkheden, snelle levering uit eigen voorraad of in consignatie, technische ondersteuning, tot aan producttrainingen. VDH is trots dat zij de vertrouwde distributiepartner is voor meer dan 1.100 professionele installateurs door heel Nederland. Gezien het feit dat de energietransitie de markt opnieuw vorm blijft geven, volgt VDH alle ontwikkelingen op de voet en verrijkt zij voortdurend haar product- en dienstenaanbod om haar klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Gilde werd in 2022 verwelkomd als medeaandeelhouder. Samen met de oprichter en het management van VDH wordt een volgende groeifase ingezet met een krachtige focus op en het investeren in de positie van VDH als kennis- en distributiepartner van voorkeur - voor de professionele installateur in de residentiele en kleinzakelijke PV markt.

Industry

Zakelijke dienstverlening

Setting

Bedrijfsopvolging

Status

Portfolio

Locatie

Hazerswoude-Dorp, Nederland

Omzet

> EUR 200M